Biljartles

Wij zijn als bestuur druk bezig met het in kaart brengen van mensen die eventueel les willen geven aan leden van onze vereniging. Tot die tijd hebben wij een selectie gemaakt van online video's waar u zeker wat aan gaat hebben. Buiten onderstaande video's kunt u ook eens kijken op de website Bommeltje.nl hier is veel te vinden over bijvoorbeeld technieken en verzamelstoten.


GJ.Billiards (Gert-Jan Veldhuizen)

Het YouTube kanaal van Gert-Jan Veldhuizen is het kanaal om beter te leren biljarten. Gert-Jan verteld in zijn video's over de verschillende afstoten, figuren en ander zaken die belangrijk zijn in het biljartspel. Bekijk hier een video over "Trekstootjes". Voor meer video's van Gert-Jan ga je naar zijn YouTube kanaal door op de link hieronder te klikken. Veel plezier!Jos Bongers - Lessen 1 tot 6

Jos begon met biljarten op 12-jarige leeftijd nadat hij een biljartwedstrijd had gezien op de Nederlandse televisie die hem enorm boeide. Daarop besloot hij zelf de keu ter hand te nemen en werd lid van de Nijmeegse biljartvereniging Noviomagum waar ook een neef van hem biljartte wat zijn clubkeuze vereenvoudigde. Daarnaast speelde ook toenmalig ereklasse speler Willy Steures voor diezelfde vereniging die hem één keer per week ging lesgeven. Na anderhalf jaar training kreeg hij in 1972 kort voordat hij de leeftijd van 16 jaren bereikte een uitnodiging van de biljartbond KNBB om deel te gaan nemen aan jeugdtrainingen op Sportcentrum Papendal. Op dat moment speelde hij op de kleine tafel al een algemeen gemiddelde van 20,00 in het libre. Les kreeg hij van de wereldkampioen van 1969 in het ankerkader 47/2: Antoine “Tony” Schrauwen. Mede dankzij deze Vlaamse grootmeester die als bondstrainer in dienst was bij de KNBB, ging het niveau van Bongers met sprongen omhoog. Na krap een jaar lessen te hebben gevolgd werd Bongers Nederlands kampioen in de overgangsklasse libre klein bij de senioren met een gemiddelde van liefst 78,65.