· 

MUBO Expositie en Biljarten

Ook voor de jeugd is er volop gelegenheid te biljarten!
Ook voor de jeugd is er volop gelegenheid te biljarten!

Aandacht voor Biljartsport in museum MUBO Boxtel. ’t Ivoor werkt mee aan tentoonstelling ‘Op kroegentocht’

 

Het Boxtelse museum MUBO presenteert een tentoonstelling over de historie van de kroegen in Boxtel. Tot en met 1 april 2024 is deze presentatie te zien. Het museum is geopend op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Onze biljartvereniging werkt mee waar het gaat over de biljartsport. Voorzitter Chris Fasseur zegt: “Ik vind het vooral van belang dat er hier in dit museum kan worden kennisgemaakt met de biljartsport.  Bezoekers enthousiast maken voor onze mooie sport is een belangrijk doe. Daarom ook verzorg ik op 21 en op 28 januari tussen 14:00 en 16:00 uur een biljartclinic voor belangstellenden.” Fasseur zal de spelvormen libre, bandstoten, driebanden en kader toelichten. Aanmelden vooraf is van belang. Er is ruimte voor max 15 deelnemers.

 

Aan de hand circa 300 historische foto’s wordt de geschiedenis van het kroegleven in Boxtel verteld. Daarnaast is de expositie aangekleed met typische kroegspullen, een heuse biljarttafel en twee dartborden voor een echte kroegsfeer. In de aanloop naar het 10-jarig jubileum van MUBO dit jaar, is ook een speciaal jubileumbier gebrouwen, dat dan in MUBO verkrijgbaar is. Ga dus naar MUBO voor een bijzondere expositie over het kroegleven in Boxtel. MUBO is gevestigd aan de Baroniestraat 18 in Boxtel, in het gebouw van de voormalige Brabant HAVO.