· 

Eervolle opgave voor topteam driebanden van Biljartvereniging ’t Ivoor

De Nationale Bekercompetitie Biljarten Driebanden brengt afgelopen vrijdagavond een speciale sportavond naar De Voetboog 14a in Boxtel. Het beste team van biljartvereniging ’t Ivoor speelt op de grote matchtafel tegen Dekker Keukens/AP Sprundel, een bekend topteam uit de eredivisie. Vier Ivoorspelers nemen het op tegen vier spelers van dat team uit de West-Brabantse Sprundel (bij Etten-Leur). Zoals te verwachten is dat het Boxtelse team verliezen verliest, maar het kan ook zomaar anders lopen. Dat zie je bij bekerwedstrijden voetbal ook wel gebeuren. Deze boeiende krachtmeting is bijzonder spannend geworden. De uitslag is 2 punten voor Boxtel en 6 voor Sprundel. In sets gezien 4 - 8. Goed gespeeld, eervol verlies.

 

Vooraf lijkt deze speelavond een geheel kansloze missie om ook maar één setje te winnen. Maar er is deze vrijdag zeer goed gespeeld door de spelers van de underdog. Er is zelfs één partij gewonnen en wel door Ivoorman Wilbert van der Heijden. Emanuel Coort en Louis van der Meijden winnen beiden ook een setje van 15 caramboles met moyennes van resp. 1.363 en 1.666. Het is vooral de voor Dekker Keukens/AP Sprundel spelende Dave Christiani, een van de beste biljarters in ons land, die opvalt met een geweldige algemeen moyenne van 2,3. Hiervan beïnvloedt zelfs de wereldberoemde driebander Dick Jaspers zeer van onder de indruk. Daarom is er voor Ivoor-man Ton Rovers tijdens deze avond geen kruid tegen gewassen. Ook hij kan toch genieten van zijn veel sterkere tegenstander.

 

De al ruim 50 jaar in Boxtel gevestigde biljartvereniging ‘t Ivoor - een van de grootste clubs in Nederland - beschikt over een succesvol topteam driebanden. Bekende Boxtelaar Louis van der Meijden (lang geleden uitbater van het café aan de Fellenoord) is de teamleider. Zijn team staat in poule 6 van de prachtige competitie prachtige geschiedenis. Hierdoor krijgt dit goed spelende team bijvoorbeeld ook kans tegen teams uit de Eredivisie te spelen. Deze leuke sportavond wordt goed bezocht door leden en niet-leden.