· 

Martien van de Tillaart Brons Bandstoten Extra Klasse

Foto: Martien van de Tillaart
Foto: Martien van de Tillaart

Wilbert Gantvoort heeft het Nederlands kampioenschap in de extra klasse banstoten klein op zijn naam gebracht. In het beslissende duel bleek hij een maatje te groot voor Cor van de Groep. Martien van de Tillaart behaalde brons na winst op Willem Siebelink. 

 

Bij vereniging ABC 't Töpke in Siebengewald werd op zaterdag met twee poules van zes deelnemers begonnen. In poule A speelden Ludo Hermans, John de Graaf en  Bas  Reedijk  geen  rol  van  betekenis. Na vier speelronden had Ton van Eekelen met 8 punten de leiding. Willem Siebelink en  Wilbert  Gantvoort  volgden  op  één punt. In de maximaal 25 beurten versloeg Siebelink in de slotronde Van Eekelen en dat  leverde  de  speler  van  de  Veemarktslechts één punt op.

 

Gantvoort pakte de volle twee punten tegen Ludo Hermans waardoor hij alsnog poulewinnaar  werd.  Willem  Siebelink eindigde op moyenne als tweede. In poule  B  waren  Rob  Kok,  Peter  Gnodde,  Ricardo  Diters  en  Henny  Renskers  na  de voorlaatste ronde uitgeschakeld voor de hoofdprijzen.  Cor  van  de  Groep  had toen één punt voorsprong op Martien van de Tillaart. Beiden maakten in de laatste groepswedstrijd geen fout zodat Van de Groep naar de finale ging en Van de Tillaart om brons ging duelleren. Deze partij tussen Martien van de Tillaart en Willem  Siebelink  kende  een  spannend  verloop. Siebelink had een lichte voorsprong maar een serie van 27 bracht Van de Tillaart op een 95-84 voorsprong. Martien van de Tillaart bereikte in beurt 19 de finish van 100 caramboles. Voor Willem Siebelink de opgave om in de nastoot de resterende 4 caramboles te realiseren. Hij miste echter na het eerste punt. In de finale tussen Cor van de Groep en Wilbert Gantvoort had Gantvoort vanaf de start het  initiatief.  Toen  Van  de  Groep  in  de twaalfde  omloop  op  49  kwam,  besliste Gantvoort het NK in stijl met een slotserie van 30.

 

Bron: De Biljart Ballen (www.debiljartballen.nl)